Oklahoma smoker

Premium Oklahoma Country / Joe’s Smoker bbq:

Basic Oklahoma barbecue Smokers:

Accessoires:

Informatie over de Oklahoma Country Smoker ®:

“THE LEGENDARY” OKLAHOMA BARBECUE COUNTRY SMOKER CHUCKWAGON

“The Legendary” Chuckwagons” zijn geschikt voor het bereiden van vlees, vis, groente, pizza en brood op de traditionele Amerikaanse manier van smoken. De kracht hiervan zit hem in het indirect opwarmen van het voedsel zonder dat de vlammen contact hebben met het eten. Hierdoor brand het vlees niet aan en krijgt het al het goede eigenschappen mee van het hout. De keuze van het soort hout bepaald in belangrijke mate de smaak van de te bereiden gerechten.

Verkrijgbaar in verschillende afmetingen:
– 14 inch
– 18 inch
– 21 inch

Kwaliteit:
Door de dikke wand van onze modellen waarborgen wij de kwaliteit van de oklahoma en geven wij 20 Jaar garantie op doorroesten. Tevens word de warmte in de oklahoma beter vast gehouden door de dikke wand. Hierdoor hoeft u minder hout op het vuur te gooien in vergelijking tot dunnere modellen.

Verschillende manieren van koken:
Bij het grillen wordt gebruik gemaakt van directe verhitting boven de vuurbox. Op deze manier bereidt u biefstuk, hamburgers, hotdogs, vis of groente gerechten of iets anders wat u lekker vindt om te koken op houtvuur, kolen of briketten en of houtsnippers. Tevens is het mogelijk om op een speciale houder paella pannen te plaatsen boven de vuurbox.
Grillen doet u met temperaturen tussen de 175º en 290ºC. Rook en gril temperaturen staan aangegeven op de temperatuur meters.
Bij het barbecueën wordt gebruik gemaakt van indirecte verhitting. Door gebruik te maken van de kamer naast de vuurbox zal de hitte en de rook door deze kamer trekken en zo het voedsel bereiden met een temperatuur tussen de 95ºC en de 250 ºC. Probeer rond de 165ºC te blijven, dit is de ideale temperatuur om te barbecueën.
Deze manier kunt u gebruiken om spare ribs, kip, borststuk, garnalen, vis, biefstuk, hamburgers, hotdogs, worsten, wild en ook groenten te bereiden. Gebruik bij het barbecueën uw fantasie. Door deze manier van verhitting zal het vlees heerlijk mals worden en een ongekende smaak bereiken.
Het roken van gerechten gebeurd bij lagere temperaturen in de verticale rookpijp welke standaard is voorzien van roosters en dwars steunen om haken aan te hangen.. Deze manier van klaarmaken vereist veel geduld omdat het langer duurt voordat het gerecht klaar is.  Een tip is om extra houtsnippers toe te voegen aan het vuur in de vuurkorf. De authentieke rooksmaak die men wil komt 100 % uit het hout. Deze wordt niet beïnvloed door rook van verbrand vlees of verbrand gelekt vet.

Gerechten roken:
Bij deze manier gebruikt u lage temperaturen en erg veel geduld. De temperaturen liggen tussen de 60°C en de 95°C. Dit is een ideale manier om kalkoen, hammen, kip, borststukken, kaas en worsten te bereiden. De verticale rookkamer van de oklahoma kan met een goed rustig vuur een constante temperatuur gedurende meerdere uren behouden.
Aan een goed houtskoolvuur kunt u vochtige houtsnippers toevoegen om een meer robuuste rooksmaak te verkrijgen, smaak van whisky en of andere dranksoorten of anijs kan tevens op deze manier worden toegevoegd. Leg de houtsnippers ongeveer een ½ uur in een emmer water (met evt. toevoegingen) voordat u ze over het vuur verdeelt. U kunt natuurlijk ook houtblokken toevoegen. De Oklahoma Country Smoker barbecues zijn speciaal ontworpen om optimaal mee te kunnen roken, te barbecueën of te grillen of u nu houtskool of houtblokken, briketten of houtsnippers gebruikt.
Houtskool barbecueën bracht ondanks de rookontwikkeling tijdens het barbecueën, niet de echte rooksmaak die men zo graag wilde. Dit had echter twee redenen:
1.Het Barbecueën gaat te snel en de aanmaakvloeistoffen zorgde ervoor dat het vuur te snel brand en de  vieze petroleum houdende smaak in het gerecht of vlees komt.
2.Het vet van het vlees zorgt voor steekvlammen en rookvorming van de verbrande vetten en vlees verpest de smaak van het eten, dat tevens erg ongezond is.
Kortom, de rookontwikkeling werd grotendeels veroorzaakt door de aanmaakvloeistof en de steekvlammen.
De Originele Oklahoma Country Smoker maakt echt barbecueën en roken mogelijk. Uw etenswaar wordt indirect verhit, waardoor u niet de rook van verbrand vet gebruikt, maar de rook van het hout waar u zelf voor kiest.
Met 2 plateaus om te roken is het mogelijk om een compleet gerecht gelijktijdig te roken.
Deze manier zorgt echter voor de specifieke smaak van gerookte gerechten. De temperatuur ligt ongeveer tussen de 60ºC en 95ºC. Dit is de ideale manier om kalkoen, kip, hammen, vis, borststukken en worsten te bereiden.
De verticale rookkamer van de “Legendary Chuckwagon” kan met een goed rustig vuur een constante temperatuur gedurende meerdere uren behouden dit word mede bepaald door de dikte van het plaatstaal welke gebruikt word. Barbecueën is ook in de verticale kolom mogelijk.

De “Legendary Chuckwagon” is ook verkrijgbaar in “Special Edition 14, 18 & 21 inch.
De “Special Edition” heeft een smalle rookpijp, die alleen dienst doet als afvoerpijp.
The Oklahoma Country Smoker is een geregistreerde merknaam.